Rapid System Development

Rapid System Development

Vellekoop ICT heeft sinds 2007 zeer veel ervaring op gedaan met de sterk in opkomst zijnde Rapid System Development. Door veelzijdige kennis van hardware, netwerken en software te combineren met de laatste mogelijkheden op cloud computing en open source kunnen wij in veel gevallen in een kort tijdbestek een oplossing bieden voor uw ICT vraagstuk.

Waar traditionele ICT bedrijven teruggrijpen naar de hun bekende technologie, bijvoorbeeld software ontwikkelen of een duurdere licentie verkopen, proberen wij in overleg met de klant bestaande en vrij beschikbare technologie te gebruiken.

Hieronder enkele voorbeelden van het gebruik van Rapid System Development.

 

Webwinkel

 

Een bedrijf met een bestaande softwareomgeving voor verkoop en logistiek heeft een sterk groeiende webwinkel. Na de broodnodige verbeteringen aan de website lijkt het bestaande systeem het groeiende aantal bezoekers niet aan te kunnen. De leveranciers van het systeem raden aan een dure investering te doen in hardware en licenties van het bestaande systeem. Andere gevolgen van deze uitbreiding waren aanpassingen aan infrastructuur zoals netwerkverbinding en backupsystemen.

Na een kort onderzoek kon worden vastgesteld dat het grootste deel van de systeembelasting werd veroorzaakt door gebruikers die slechts 'kijken en vergelijken'. Door enkele simpele aanpassingen kon 95% van die afbeeldingen, teksten en database naar een snel beschikbare en zeer schaalbare cloud-based omgeving worden geheveld, de resterende belasting van werkelijke klantgegevens en orderafhandeling op het bestaande systeem was minimaal. Door het gebruik van vrij verkrijgbare MySQL databases en Apache webserversoftware heeft deze uitbreiding geen hogere licentiekosten tot gevolg. Door de aard van de aanpassingen en de beschikbare functies van de cloud computing aanbieder zijn ook geen investeringen aan infrastructuur en backup nodig.

Marketing

Een sterk groeiend marketingbedrijf is op zoek naar een systeem om documenten op te bergen dat beter en overzichtelijker werkt dan de welbekende 'mappenstructuur'. Na enig overleg en een enkele demonstratie is gebleken dat het gebruik van een wikipedia systeem precies aansloot bij de behoefte. De klant had graag de informatie volledig in eigen beheer, dit is gelukt door het gebruik van voordelige hardware met vrij en gratis verkrijgbare wiki-software in combinatie met automatische en versleutelde backup naar een andere locatie.

Social Media

Een winkelketen begint onder andere via social media een actie waarbij klanten wordt gevraagd een video in te sturen. Door gebruik van vrij beschikbare website software en plugins is een 'mini website' opgezet waar klanten al dan niet via Facebook of Twitter account hun video kunnen posten. Tot groot genoegen van de eindklant hoefde er geen gebruik gemaakt te worden van Facebook en Youtube infrastructuur, dit heeft namelijk weer auteursrechtelijke gevolgen.

 

 


 

“Lagere ICT kosten met Open Source”

Open source software is gratis en publiek beschikbare software. Producten als Linux webservers met Apache, of MySQL databases en PHP webapplicaties zijn misschien wel bekend. Maar is nog veel meer, gratis anti-spam en anti-virus, uw documenten toegankelijk zoals op Wikipedia, gratis webwinkel software of VPN oplossingen, het aanbod is enorm.

Neem contact op voor meer informatie


© Vellekoop ICT 2019